Säännöt

Covid-19 ohjeistus hallissa talvella 25.11.2021 alkaen

1. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu toimintaan omalla vastuullaan. Ketään ei pidä pakottaa tai painostaa mukaan joukkuetoimintaan.
2. Jos tunnet itsesi vähääkään kipeäksi, olet velvollinen jäämään kotiin! Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet


3. Huolehdi, että peset kädet ennen ja jälkeen tapahtumien! Oma käsidesipullo on hyvä ottaa mukaan tapahtumiin.


4. Vältä koskemista hallin pyöröoviin paljain käsin.

5. Sylkemistä kentällä tulee välttää. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, tee se hihaasi tai paitasi sisään.

6. Halliin harjoitustapahtumissa vain pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja. Yksittäisiin harjoitus- tai harrasteotteluihin ei yleisöä. Talviliigan peleissä yleisöä voidaan ottaa sisään koronapassin tarkistamisen jälkeen. Katso tapahtumanjärjestäjän erilliset ohjeet koskien pelipäiviä. Koronapassista liesätietoa : https://stm.fi/koronapassi

7. Joukkueen tulee jättää oman ryhmän reppunsa ja muut varusteensa kentän reunalle halliin yhteen paikkaan turvavälein. 

8. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/toimenpideohje-epailtaessa-koronaviruksen-covid-19-aiheuttamaa-infektiota.

8. Suomen Palloliiton päivittyvä koronaohjeistus : https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/covid-19-epidemia


Kertauksena:
- huolellinen käsien pesu ennen harjoituksia ja harjoitusten jälkeen! Lisäksi käsidesin käyttö.
- sairaana ei osallistuta tapahtumiin.
- ei kättelyitä tapahtumissa!


Ottelutapahtumat halleissa:
- seuratkaa ja toteuttakaa tapahtuman järjestäjän ohjeita!

Turvaohje

Käpylän Juniorhalli on ylipaineellinen jalkapallohalli, joka merkitsee sitä, että halli pysyy

ylhäällä pelkän ilman varassa. Hallin sisätiloissa on ylipaine, joka pitää hallin ryhdissään.

On tärkeää, että

1. Hallin ulkopuolelta halliin ei kohdisteta vahingontekoja, eikä muutenkaan kohdisteta hallin pinnoille vaaratilanteita, jossa hallin seinän pinta voisi repeytyä. Kivien heittely, kiipeily/hyppiminen seinille tms. on ehdottomasti kielletty!

2. Hallin sisäpuolella vältetään terävien ja kulmikkaiden esineiden asettamisesta aivan seinään kiinni.

3. Hätäpoistumistiet ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu vain hätätapauksessa tapahtuvaan poistumiseen. Ovien salpalaitteiden liikuttaminen on muuten kuin vaaratilanteessa ehdottomasti kielletty.

4. Sähkökatkon sattuessa jalkapallohalliin ilmaa syöttävä kone pysähtyy ja hallin valaistus sammuu. Tällöin hallissa olevien tulee pysyä rauhallisina. Välitöntä vaaraa ei ole.

Sähkökatkoksen sattuessa hallin varageneraattori käynnistyy pienen viiveen kuluttua (10s.) ja se huolehtii ilman tuottamisesta halliin, joka pitää hallin ryhdissään.

5. Sähkökatko, eikä varavoima kytkeydy päälle. Jos sähkökatko tapahtuu eikä varageneraattori kytkeydy päälle syntyy vaara, että sähkökatkoksen jatkuessa halli vähitellen painuu kasaan.

Tässä tilanteessa on tärkeää, ettei mitenkään edistetä "ilman pakoa" hallin sisätiloista ulkoilmaan. Eli älä missään tapauksessa käytä poistumiseen hallin hätäteitä tai huoltotunnelia. Poistuminen hallista tehdään rauhallisesti, johdetusti mutta kuitenkin. joutuisasti pyöröoven kautta. Aikaa hallittuun poistumiseen on runsaat 20-30 minuuttia!!!

6. Repeämä hallin seinässä tai katossa

Jos halliin kohdistuu jokin ulkopuolinen isku tms, jonka seurauksena hallin seinään/kattoon syntyy repeämä ja halli alkaa nopeasti painua kasaan tulee hallin sisällä olijoiden hakeutua ulos hallista nopeinta mahdollista reittiä:

- hätätiet (3 kpl) - hallin pyöröovi

7. Tulipalo!

Sammuttimia on hallilla 2 kpl (hallin puolella 1 ja teknisessä tilassa 1 kpl). Yksi. varauloskäynnin yhteydessä sekä toinen sammutin laitetilassa.

Hälytä palokunta. Hälytysnumero on 112.

Osoite on Käpylän Juniorihalli, Mäkelänkatu 72. 00610 Helsinki / KÄPYLÄN URHEILUPUISTO

Poistuminen hallista tehdään rauhallisesti, johdetusti mutta kuitenkin joutuisasti pyöröovien kautta. Tarpeen vaatiessa käytetään varauloskäytäviä.

Käpylän jalkapallohallille on oma turvaohje, joka varmistaa hallin turvallisen käytön.

Turvaohje ja pelastussuunnitelma jaetaan jokaiselle hallissa harjoittelevalle joukkueelle

hallin turvallisen käytön varmistamiseksi.

8. Kokoontumispaikka

Hallin evakuoimistilanteessa kokoontumispaikkana käytetään Käpylän Urheilupuiston harmaita pukukoppeja noin 200 metrin päässä.

Kentälle omalla vuorolla

    Kenttäalue on varattu käyttövuoron omaavalle

    Yleisön ja vuoroaan odottavien pelaajien on oltava kenttäverkon rajaamalla kentän lämmittelyalueella. Hallin käyttövuorot vaihtuvat täsmällisesti vuorolistan mukaan. Hallin kello on oikeassa eli vuorot vaihtuvat sen mukaan.

    Vuoronsa lopettavan joukkueen on poistuttava kenttäalueelta ripeästi ja vuoroaan aloittava ryhmä saa mennä kenttäalueelle vasta oman vuoronsa alettua! Lämmittelevällä joukkueella ei ole lupaa mennä toisen joukkueen vuorolle ilman vuoron haltijan lupaa. Toisen joukkueen harjoituksia ei saa häiritä omalla toiminnalla. 

WC

Hallin edessä WC avoinna hallin aukioloaikoina. Halli ei käytössä tammikuussa 2021.

Parkkipaikat

Hallin pysäköintialueella on n. 30 autopaikkaa ja hallin johtavan tien rinteessä noin 15 vinoparkkipaikka. Useamman joukkueen vaihtaessa samaan aikaan harjoitusvuoroja sekä Talviliigan aikana varapysäköintipaikkana voi käyttää myös vieressä sijaitsevan Käpylän Liikuntapuiston pysäköintialuetta. Huomioi myös muut pysäköintipaikkojen käyttäjät, jotta kaikille löytyy tilaa ja voimme turvallisesti ja esteettömästi liikennöidä piha-alueella.

Älä pysäköi hallin huolto-oven eteen, kiitos ! 

Lämmittelyalue

Hallin kentän takapäädyssä oleva alue on varattu lämmittelyyn.

Kenttäverkon erottama kapea sisääntulon päädyssä on varattu pikaista pakollista varusteiden vaihtoa varten. Pallottelu huolto-oven seinää vasten on ehdottomasti kielletty lämmittelyalueella!